Rescriem istoria pe pânză Canva sau cum arată un dreamchart elegant

Oct 03, 2022
Rescriem istoria pe pânză Canva sau cum arată un dreamchart elegant

Hai să facem un exercițiu de memorie...

Cine mai ține minte revistele Bravo, de prin anii 2000? Erau două categorii de tineri și adolescenți în perioada aceea: cei pe care îi lăsau părinții să își pună posterele din revistă pe pereții camerei și cei pe care nu-i lăsau. Eu n-am fost în prima categorie

 

Țin minte că aveam prieteni și colege care aveau camerele pliiiine, dar pline rău de tot felul de vedete care aveau postere în revistă. Unii erau mai înrăiți decât alții și nu aveau cu 5-7-10 vedete postere, ci doar cu una singură, una pe care o iubeau sau care era model pentru ei.

 

Acum de ce v-am pus la exercițiul acesta de imaginație. Că postere nu mai sunt și nici nu mai face nimeni, nici n-am mai văzut pe la nici un cunoscut vreun poster. Dar amintindu-mi de postere și de lipirea lor pe pereți mi-a venit în minte un sfat din lecțiile de dezvoltare personală pe care le predă lumea online, aceia de a-și face un dreamchart, un panou al dorințelor, pe care să le vizualizezi zi de zi, pentru că într-o zi se vor împlini.

 Asta vrea să ne arate cât de mare e puterea unui vis sau a unui model de urmat în viață, ceea ce avem nevoie mulți dintre noi în zilele acelea când sunt cu moralul la pământ și nu mai găsim motivația interioară pentru a merge mai departe. Acuma, despre cum se potrivește un dreamchart în casa ta, pe unde i-ai găsi un loc, nu mă exprim, fiecare cu stilul lui de amenajare interioară, dar mie nu tare mi-ar place să văd tăieturi din ziare sau cu poze de pe net scoase la imprimantă, lipite pe un carton și atârnate pe perete la birou.

Mi se pare că îmi dă un sentiment așa, de haos, care nu mă face productiv. În schimb, uitându-mă printre comenzile de tablouri de săptămâna aceasta, mi-a sărit în ochi un tablou cu Cristiano Ronaldo.

Era un tablou comandat pentru ziua de naștere a unui tânăr domn cu aspirații de fotbalist.

Păi ce dreamchart mai bun îți trebuie decât un tablou în casă cu cel mai bun fotbalist al acestor vremuri ( Unii ar zice că e Messi, dar fiecare cu gusturile lui, acesta e un război în care nu vreau să mă bag)? Ce poate fi mai motivațional pentru un fotbalist la început de drum decât să vadă zi de zi, într-un cadru ordonat și elegant, un tablou cu idolul lui, care să-l motiveze să nu absenteze de la antrenamentul de azi, chiar dacă e obosit după cel de ieri sau să nu se demoralizeze deși a ratat un penalty?

Rescriem istoria la www.cameradevis.ro, readucem bucuria tinerilor din anii 2000 în generația celor de astăzi, într-o formă mai elegant și urmând sfaturile celor care se ocupă de dezvoltare personală.

Scrieti un comentariu

Retineti: comentariile trebuie sa fie aprobate inainte de publicare.